Heti hoki körkép (2024. 10. 07-i hét)

Heti hoki körkép (2024. 10. 07-i hét)

2024-10-16

Két torna és további tizenegy bajnoki mérkőzés vért hokisainkra az elmúlt héten. Felnőtt OB IV-es csapatunk győzelemmel nyitotta az évadot.

2024. 10. 12.
U14 A alapszakasz, Győri Jégcsarnok
UNI Győr ETO HC - Kárpáti Farkasok 10-2 (2-1, 3-0, 5-1)
Érdi gólok: Simon Cs. 2
Fekecs Norbert vezetőedző: Nem játszottunk jól, mindenben le voltunk maradva, későn értünk oda a játékszituációkba, így állandóan káosz volt a taktikában, illetve a fejekben. Az ellenfél szervezetten játszott és jobb tempót is ment. Sajnos rövid távon is sokat számít, ha az "A" csapat folyamatosan külön tud edzeni és gyakorolni különféle játékszituációkat. Sokkal fegyelmezettebben kell játszanunk és a fizikális lemaradást mihamarabb pótolni kell! Lehetne hosszasan elemezni, de az ellenfél a játék minden aspektusában előttünk volt/van.”

U18 A alapszakasz, Érdi Jégcsarnok
Kárpáti Farkasok - FTC-Telekom 4-3 (0-0, 0-1, 4-2)
Érdi gólok: Somhegyi M. 2, Balázs Cs., Opauszki M.
Dósa Krisztián vezetőedző: „A mérkőzés nagy részében gyengén, pontatlanul játszottunk. Sok kiállítás volt a mérkőzésen, nagyon töredezett volt a játék, amihez mi nem tudtunk kellően alkalmazkodni. Nagyjából a játék minden elemében gyengén teljesítettünk, nem dolgoztunk eleget, nem tudtuk nyomás alá helyezni az ellenfelet, az emberelőnyös játékunk pedig csapnivaló volt. Az utolsó 10 percben sikerült egy kis szikrát találnunk, amiből felpörögve sikerült négy gólt szereznünk, végül ez elégnek bizonyult a győzelemhez. Sajnos csak 8 perc elfogadható munkát sikerült letenni az asztalra.”

U14 C alapszakasz, Érdi Jégcsarnok
Kárpáti Farkasok B - Szigeti Bikák Pesterzsébet 2-8 (2-3, 0-5)
Érdi gólok: Farkas D., Mensáros K.

U14 C alapszakasz, Érdi Jégcsarnok
Kárpáti Farkasok B - HKB Warriors 5-4 (1-2, 3-2, 0-0, 1-0) büntetőkkel
Érdi gólok: Mensáros K. 2, Gyuris D., László-Siroki Zs., Németh-Mong F.
Székely Sándor vezetőedző: „Az első mérkőzés első félidejében próbáltuk felvenni a ritmust a Szigeti Bikák ellen, ami hellyel-közel sikerült is. A második félidőben viszont fejben szétestek a srácok, emiatt nem tudtuk tartani a saját taktikánkat, tempónkat. A mérkőzést követően rendet tudtunk tenni a fejekben, megnyugodtak a srácok, és ennek eredményeképp koncentráltan a végsőkig, egy  kiélezett párharcot zártunk sikerrel, büntetőkkel a HKB ellen. Gratulálok a Fiúknak!”

OB IV D alapszakasz, Érdi Jégcsarnok
Kárpáti Farkasok - Vénfarkasok 7-3 (1-2, 3-0, 3-1)
Érdi gólok:Huszti G. 2, Penderik P., Nagy E., Mészáros Z., Rácz Gy., Pötyö M.
Portik Csaba edző: „Az előző bajnoksághoz hasonlóan idén is két csapattal neveztünk a Kárpáti Farkasok színeiben, az amatőr felnőtt bajnokságba. Az OB IV. D csoportban a Vénfarkasok ellen jó ómen volt, hogy a tavalyi első mérkőzésünkön az első győzelmünket is ellenük arattuk. Az akkori 3-1-es sikerünket ezúttal felülmúltuk és 7-3-ra győztünk. Úgy érzem, hogy a csapat, talán az előző szezonnak köszönhetően, sokkal rutinosabban állt fel. Jól startoltunk, bízom a pozitív folytatásban.“

2024. 10. 13.
U12 kék alapszakasz, Érdi Jégcsarnok
Kárpáti Farkasok - Dunaújvárosi Acélbikák
Gulácsi Ábris vezetőedző: Remekül kezdtük a mérkőzést. Az első cserétől kezdve nyomás alatt tartottuk az ellenfél kapuját. Szépen járattuk a korongot. A játék minden elemében erősebbek voltunk a vendégcsapatnál. Próbáltuk a különböző taktikai elemeket gyakorolni, ami többé-kevésbé működött. Egy kisebb kakaskodást követően végleges kiállítást kapott mindkét csapat egy-egy játékosa, melynek következtében befejeződött a mérkőzés, mivel a DAB minimum létszámmal kezdte meg a mérkőzést.

U8 kék torna, Székesfehérvár
Csibi József vezetőedző: „Négy mérkőzést játszottunk. Jó kezdés után egy kicsit kiengedtünk és a védekezés nem volt az igazi, de úgy gondolom, hogy ezt a legnehezebb megtanítani a gyerekeknek, a korong nélküli visszakorcsolyázást helyezkedésre, hiszen minden gyermek inkább csak a koronggal korcsolyázik. Voltak jó egyéni teljesítmények és szép gólok. Ha a védekezésre, helyezkedésre jobban tudunk figyelni, akkor még sikeresebbek leszünk. Összességében elégedett vagyok a látottakkal.” 

U8 sárga torna, FTC Sátras Jégpálya
Sándor-Székely Katinka vezetőedző: „A ferencvárosi tornán négy mérkőzést játszottunk. Mivel nagyon fiatal a csapatunk, még sokat kell fejlődnünk, hogy tornáról tornára jobbak legyünk. A gyerekek végig küzdöttek, örülök, hogy van lehetőségük kipróbálni magukat sárga szinten is. Összességében egy jó hangulatú, tanulságos torna volt.”

U12 piros alapszakasz, Érdi Jégcsarnok
Kárpáti Farkasok - KASI USE - elmaradt

U12 sárga alapszakasz, Ajka Jégcsarnok
Ajkai Óriások - Kárpáti Farkasok 0-0
Vas Márk vezetőedző: Jól kezdtük a mérkőzést, rövid idő alatt volt is két nagy helyzetünk, amelyek sajnos kimaradtak. De az első harmad kiegyensúlyozott volt. A második harmadban azonban fölénk kerekedett az ellenfél, és ezt a mérkőzés végig tartotta is.

U16 A alapszakasz, Érdi Jégcsarnok
Kárpáti Farkasok A - DEAC Jégkorong Akadémia 7-6 (1-2, 5-2, 1-2)
Érdi gólok: Papp I. 2., Járai N., Ecseki M., Nagy M., Szabó Z., Makai A.
Kedves Alfréd veyetőedző: „Minden harmadot lőtt góllal kezdtünk, de nem dolgoztunk végig keményen, és ezért kapott góllal fejeztük be. Pozitív, hogy ennyi gólt tudtunk szerezni, de nem szabad kiengedni akkor se, ha már nagyobb az előny, mert ez a mérkőzés jól megmutatta azt, hogy ha kiengedsz, akkor hamar bajba tudsz kerülni. Főleg, ha az ellenfél végig keményen dolgozik. Örülünk, hogy a végén győztesen hagytuk el a pályát és annak is örülünk, hogy így alakult az eredmény, mert ez egy jó visszacsatolás volt a pénteki edzésre és reméljük, hogy a srácok tanulnak belőle.

U18 A alapszakasz, Győri Jégcsarnok
UNI Győr ETO HC - Kárpáti Farkasok 6-2 (2-0, 1-0, 3-2)
Érdi gólok: Somhegyi M., Farkas M.
Dósa Krisztián vezetőedző: „Már a meccs előtt érezhető volt, hogy milyen mentalitással érkeztünk Győrbe. Azt gondoltuk, hogy ez egy könnyű matiné meccs lesz és majd úgyis nyerünk. Ellenfelünk a bennmaradásért küzdött, ennek megfelelően megtettek mindent, keményen védekeztek, blokkoltak, ütköztek. Mi pedig egyáltalán nem álltunk készen arra, hogy egy ilyen meccsen felvegyük a kesztyűt velük. Megérdemelt pofont kaptunk, itt az ideje mindenkinek visszatérni az alázatos hozzáálláshoz.”

U14 A alapszakasz, Tüskesátor
HKB Knights - Kárpáti Farkasok 3-4 (1-0, 1-1, 1-2, 0-0, 0-1)
Érdi gólok: Galler Z., Simon Cs., Demény-Nagy L., Hegedüs Zs.
Fekecs Norbert vezetőedző: A harmadik hétvégénk volt egymás után, amikor dupla mérkőzést játszottunk, így vasárnapra elfáradt a társaság. Sebességben és állóképességben össze kell szedni magunkat, mert elfogyott az erőnk és anélkül nem lehet jó teljesítményt elérni.  A játékunk egységét muszáj fejleszteni, sokkal strukturáltabb játékot játszani, mert ha nem ismerjük fel a taktikai elemeket, akkor nehéz lesz erősebb ellenfelekkel szemben helyt állni.”